Náš blog nejen o masu

Historie vzniku Vepřovky z Pochvalova

V roce 2009 jsme si řekli, že si uděláme svoji konzervu, protože Vepřovku máme rádi a tehdejší trh již nenabízel kvalitní masovku. Po několika pokusech jsme dovedli k dokonalosti vlastní recepturu a začali jsme si dělat Vepřovku pro sebe po každé zabijačce. V průběhu našich pokusů, jsme zjistili, že nám nejvíce chutná Vepřovka z těch lepších kusů masa. A protože jsme si krmili svoje prasata, nešetřili jsme na mase. O 6 let později, když se z hobby chovu prasat stala živnost, začali jsme prodáva...

Vysokou kvalitu za málo peněz? Tak to je opravdu jen sen.

Kdo z nás by nechtěl všechno, co pořizuje, v co možná nejvyšší kvalitě a za co možná nejmenší cenu? Hodně muziky za málo peněz se nadarmo nepoužívá, když naše požadavky nekorespondují s tím, kolik jsme ochotni zaplatit. Díky řetězcům a jejich manažerům je český obchod s potravinami na hodně mizerné úrovni (cena určuje kvalitu). Na jednu stranu jezdí někteří do Německa, protože tam je to lepší, ikdyž zrovna nákup v německém supermarketu je velmi podobný tomu našemu. Nedávno jsme shlédli německo...

Proč je logo Česká potravina tak důležité?

Poklad, který Vás uklidní a dá jistotu. Logo Česká potravina!     Možná o tom ještě nevíte, ale mezi nejlepší počiny Ministerstva zemědělství ČR (za ministrování Mariana Jurečky) zcela jistě patří jasně stanovená a vymezená pravidla pro označování českých potravin. A nejen to, díky jednomu logu, které je potřeba si zapamatovat, máte jistotu, že potravina není jen v České republice vyrobená, ale také její obsah je z českých surovin. Pokud ne, hrozí výrobci pokuta 500 000,- Kč. A to s...

JE LIBO DOMÁCÍ VEPŘOVKU?

Pokud Vás honí mlsná, tak by byla škoda svoje chutě nenaplnit. A aby Váš mlsný jazýček byl maximálně uspokojený a nestrádal, tak to chce opravdovou delikatesu domácí výroby. Pravá česká, a hlavně čerstvá domácí vepřovka Vás rozhodně nezklame. Žádné umělé ani chemické náhražky, nečekejte ani zvýrazňovače chuti. Očekávejte ryze českou kuchyni v luxusní sklenici, ve které o maso z prasátka není nouze.   CO SI POD TÍMTO MŮŽETE NEJEN PŘEDSTAVIT, ALE I OCHUTNAT? Jedná se o nakrájen...